Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

Προτάσεις Δ.Α.Π Ν.Δ.Φ.Κ στην πρωτη Γ.Σ φοιτητών του ακαδημαϊκού έτους 2012-2013                         ΔΑΠ-Ν.Δ.Φ.Κ  ΚΟΡΙΝΘΟΥ
                   
·        Η Δ.Α.Π-Ν.Δ.Φ.Κ έχει από συστάσεώς της ένα σκοπό. Ο σκοπός αυτός δεν είναι άλλος από την προάσπιση των συμφερόντων των φοιτητών. Με τα παρόντα δεδομένα ο φοιτητικός κόσμος βάλλεται από όλες τις κατευθύνσεις. Το συνεχώς αυξανόμενο κόστος σπουδών και η οικονομική κρίση πλήττουν τη δυνατότητα των φοιτητών να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Για το λόγο αυτό, οι κοινωνικές διεκδικήσεις μας πρέπει να είναι μαζί με την εκπροσώπηση μας, ζητήματα πρώτης γραμμής. Σε μία περίοδο που οι ελληνικές οικογένειες τα βγάζουν πέρα δύσκολα και όλο και περισσότεροι φοιτητές και σπουδαστές εγκαταλείπουν τις σπουδές τους λόγω οικονομικής αδυναμίας, οφείλει η ελληνική Πολιτεία να δώσει άμεσα λύσεις

                         ΘΕΣΕΙΣ ΔΑΠ Ν.Δ.Φ.Κ

1.   Μετά από προτάσεις χρόνων της παράταξής μας, αισίως  από πέρσι λειτουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα https://esecretary.uop.gr/unistudent/ μέσω της οποίας οι φοιτητές μπορούν να ενημερώνονται για τις βαθμολογίες τους.
2.   Ζητούμε τη δημιουργία  πτυχιακής εξεταστικής.
3.   Επιθυμούμε να αναρτώνται τα αποτελέσματα των μαθημάτων στις εξεταστικές περιόδους το αργότερο έως και μετά από ένα μήνα απ’ την ημέρα  εξέτασης .
4.   Στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού εξαμήνου θα αναρτώνται το syllabus κάθε μαθήματος (περιγραφή και αναλυτική παρουσίαση ανά μάθημα της διδακτέας ύλης για όλες τις προκαθορισμένες ημερομηνίες διαλέξεων ή εργαστηρίων) καθώς και όλα τα επιστημονικά άρθρα ή σημειώσεις κάθε διδάσκοντα που θα είναι απαραίτητες για την εξεταστική.


   
5.   Παράλληλα, προτείνουμε ο κάθε καθηγητής να είναι υποχρεωμένος να διαθέτει και να ανανεώνει τη σελίδα του μαθήματος του στο e-class.
6.   Είμαστε αντίθετοι στην περικοπή των οικονομικών πόρων από το Υπουργείο Παιδείας, που αφορούν στα Πανεπιστημιακά συγγράμματα.
7.   Επιθυμούμε αναβαθμολόγηση και μετά το πέρας του ακαδημαϊκού έτους 2012 και αύξηση του αριθμού των μαθημάτων αναβαθμολόγησης από 3 σε 5.Επίσης ζητούμε να ισχύει η αναβαθμολόγηση και για τους φοιτητές επί πτυχίο.
8.   Υπεύθυνα απέναντι στους φοιτητές με θέσεις, ιδέες και προτάσεις που προσπαθούν να εκσυγχρονίσουν τα ελληνικά πανεπιστήμια, ύστερα από πρωτοβουλία και ενέργειες της Δ.Α.Π-Ν.Δ.Φ.Κ ΚΟΡΙΝΘΟΥ δημιουργήθηκε μια εκπτωτική κάρτα με την οποία θα μπορείτε να έχετε έκπτωση σε ορισμένα καταστήματα .
9.   Ζητούμε αναλυτική παρουσίαση στο e-class του τρόπου διδασκαλίας και εξέτασης των μαθημάτων επιλογής απ’ τους αρμόδιους καθηγητές.
Οι θέσεις μας είναι πάγιες και αδιαπραγμάτευτες. Το κράτος είτε στηριζόμενο σε δικές του δυνάμεις αποκλειστικά, είτε με την βοήθεια της ιδιωτικής οικονομίας οφείλει να βρίσκεται στο πλευρό μας και όχι απέναντί μας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου